Broccolimuffins

april 13, 2018 0 Af Sis
Broccolimuffins

Broccolimuffins smager skønt!

I mit indlæg om “min nye helt” foodprocessoren skrev jeg, hvordan du laver broccolimuffins. Men ikke så præcist. Det er ford,i jeg selv er så frygtelig dårlig til at følge en opskrift! Men flere af jer, kære følgere, vil gerne have præcis opskrifter, så her er et bud på lækkerier:

Tag 400 gram broccoli. Skær det i mindre stykker – også stokken. Tag en gryde med 3 dl vand og bring det i kog. Kog broccoli i ca 2 minutter. Lad vandet dryppe fra. Put broccoli i en foodprocessor sammen med et hakket løg og rør til det er mos. Tilsæt 1 æg, 1 tsk salt og 1 tsk peber, 50 gram rasp og 100 gram revet ost. Hvis du synes det er for vådt, så tilsæt lidt mere rasp. Smør muffinsforme (med mindre de ikke skal smøres) og put “farsen” i. Den skal være fast som en frikadellefars. Sæt dem i en varm ovn ved 180 grader i ca. 20 minutter. Det afhænger af ovntype. Lad dem køle af og vups har du lækkerier.

Jeg har også forsøgt mig med frosset broccoli og det fungerer også helt fint. Du kan også tilsætte andre krydderier end salt og peber. Både karry, spidskommen, paprika eller timian vil gøre sig godt. Det afhænger naturligvis helt af smag. Broccoli er vældig sundt og det her er en fantastisk nem måde at servere grøntsager på. At det så også er et hit hos de fleste børn, gør det blot endnu bedre.

Velbekomme!

 

Broccolimuffins

Spinatmuffins