Blomkålspizza

Pizza med blomkål

Min foodprocessor er også min helt, når der skal laves noget med blomkål! Ned i foodprocessoren med blomkål og vups, så har du det mest fintsnittede blomkål. Pizza er, som jeg sikkert før har skrevet, en perfekt restespise. Hvis du så laver bunden af blomkål, så får du masser af grøntsager med i denne ret. De, der elsker den sprøde pizzabund, vil måske ikke forelske sig i blomkålsbunden. Men tænk på, hvor sund den er, så ændrer smagen sig måske. Det er i hvert fald en meget billig pizza, du kan lave på denne måde!

 

 

 

 

Tag et blomkålshoved og put i foodprocessoren og lav det til en rislignende masse. Bland to æg i og noget havregryn. Put salt, peber og revet ost i. Det gør bunden endnu mere lækker.  Du kan også putte oregano i, hvis det falder i din smag.

Spred massen ud på en bageplade og bag det midt i ovnen ved 200 grader i cirka 25 minutter. Smør så tomatsauce på og put det fyld på, som du har lyst. Tomatsauce behøver ikke at være en sauce. Du kan sagtens tage en dåse hakkede tomater, blende og putte direkte på. Blot husk lidt ekstra krydderier.

Restemad

Det er så her jeg kalder pizza for restemad, for du kan putte lige, hvad du har lyst til på den. Jeg spiser jo ikke kød, så jeg putter lidt af hvert på af grøntsager. Det kan være løg, oliven, spidskål, gulerod i strimler, champignon, squash i skiver. Frida, der gerne spiser kød, får også “hvad har vi” på. Det kan være en rest fra en kotelet, rester fra en kødsovs, en pølse osv. Så gem gerne rester i fryseren, du kan sagtens bruge det til din pizza.

Når topping er puttet på, så drys over med revet ost eller mozzarella og sæt i ovnen ved 225 grader i cirka 10 minutter.

Velbekomme 🙂

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *