Det er fedt at bytte hjem

oktober 25, 2017 0 Af Sis
Det er fedt at bytte hjem

At bytte hjem er en fed idé!

Der er jo ingen tvivl om, at jeg elsker at rejse! Kunne jeg rejse flere gange om året, gjorde jeg det gerne. Men det koster jo. Derfor er det der med at bytte hjem en kanon idé. Idéen er, at man lader en anden familie låne ens hjem, imens man låner deres hjem. Om de bor i Danmark eller et andet sted i verden er underordnet, men jeg tænker, at vi alle helst vil til udlandet. Der findes et hav af hjemmesider, hvor man kan søge information om det at bytte hjem. Jeg ved, at Airbnb har haft kæmpe succes de sidste mange år, fordi det er hyggeligere (og som regel billigere) end hoteller. Men at bytte hjem er jo endnu smartere. På den måde kan man virkelig komme til at opleve kulturen i et andet land helt tæt på. Tænk at sidde på en ranch i USA imens en amerikansk familie nyder dit hjem. Ikke noget med receptionister, formaliteter og poleret virkelighed. Næ nej, det er den skinbarlige sandhed på godt og ondt om det sted, du befinder dig. Hvor herligt er det lige?

Der er mange fordele ved at bytte hjem

Naturligvis skal du være villig til at lade andre låne dine ting, som du gerne vil låne deres. Men når det så er sagt, så er der mange fordele ved at låne et helt hjem. bytte

1: Du har ikke udgifterne til bolig. Det skærer jo en vældig stor del af dine rejseudgifter bort. Tænk, du bor gratis!

2: Du har alt, hvad du skal bruge; køleskab, opvaskemaskine, komfur, legetør osv.

3: Du kommer lokalsamfundet helt nær. Du er væk fra “turistfælder” og kan næppe få en mere autentisk oplevelse.

4: Du har de allerbedste guider. Den familie du bytter med vil med glæde hjælpe dig med transport idéer ligesom du vil med dem.

 

Er det utrygbytte1t at bytte hjem?

Det lyder som udgangspunkt ikke særlig fedt at skulle have nogle andre mennesker til at være i ens hjem. Ens hjem er jo virkelig privat! Skal man så gemme alle sine ting væk, låse af og så videre? Det skulle man måske ift. Airbnb, men når man bytter hjem, er situationen jo en anden. Der besøger du deres hjem samtidig og derfor er tilliden/ansvaret gensidigt. Jeg kommer sådan til at tænke på den skønne film “The Holiday”, hvor de bytter hjem og finder lykken hver især. Sådan er virkelig vist desværre ikke. Men en god ferie får man forhåbentlig. Jeg er jo ekspert på min by og området omkring, så jeg vil altid sørge for, at der er information til mine “byttere” og jeg tænker, at de vil gøre det samme for mig.

Lav en gæsteguide

Kommer jeg som gæst til et nyt fremmed sted, så vil jeg være lykkelig over en “gæsteguide”. Her tænker jeg på en bog, der ligger synligt fremme, som viser wifikoden, hvordan teknikken i huset fungerer, hvordan kommer jeg til det nærmeste supermarked (og hvilket er bedst), hvad gør jeg hvis vandhanen gør i stykker og alle sådan nogle ting, værtsfamlien tager for givet. Alle sådan nogle lavpraktiske tin.

Tonsvis af hjemmesider

Rent praktisk kan man finde et væld af hjemmesider om emnet. Mange vælger at tilmelde sig med et beskedent gebyr for at have en vis garant for, at dem der låner ens hjem/man låner af, er rigtige mennesker. De fleste tilbagemeldinger lyder på, at det godt kan betale sig. Der er mange hjemmesider. Her er nogle stykker:

www.bytbolig Det koster 950 kroner per år. Der er mulighed for en gratis prøveperiode. Får man ikke et bytte i stand første år, er næste år gratis.

homelink.org  Det koster 888 kroner om året.

holswap.com  Her betaler man per reklame. Lige nu er der tilbud (halv pris). Hver reklameperiode koster 225 kroner.

stay4free.com  Her er 2 ugers gratis prøveperiode. Herefter kan man vælge 3 forskellige betalingsmuligheder.

 

Egentlig er det blot at finde ud af om du tør tage chancen. Herefter er verden åben. Du skal nok ikke lægge dig for fast på, hvor du gerne vil hen i verden, men se hvilke muligheder der dukker op. Jeg vil ønske dig nogle skønne oplevelser! Skriv gerne, hvor du mon har været henne med boligbytte!