Genbrug af kartofler

april 17, 2017 0 Af Sis
Genbrug af kartofler

Gamle kartofler er godt genbrug!

Engang før jul glemte jeg nogle  i køkkenskabet. Til alt held ligger de mørkt og tørt. Jeg valgte at lade kartoflerne blive liggende og nu i går kunne jeg tage kartofhttp://levmereformindre.dk/?p=247&preview=truelerne frem og genbruge dem. Det er da smart! Som det ses på billedet, så er de spiret lidt forskelligt. Nogle siger, at det bedste resultat fås med “ægte” forspirede kartofler, men jeg gjorde det her sidste år og det gik helt fint. Så jeg prøver igen :). Vejret var skønt i går, så det var med at komme i haven. Jeg har et stykke jord, som har huset en kæmpe brombærbusk. Det stykke jord er godt til kartofler. Så jeg hakkede lidt i jorden og fik den gjort klar. Skøn gratis fitness træning ;).

 

 

Jorden er blød og lækker

Det er nok en anelse for tidligt at putte kartofler i jorden, for der er noget med at frosten skal være væk først. Men jeg gravede nu blot hullerne lidt dybere. Så ligger de små kartofler dejligt og putter indtil de synes, det er fristende at komme op. Jeg fik lagt 27 kartofler og det betyder i vores verden, at der er til 27 middage. For en kartoffelplante giver rigeligt til et måltid til os. Som det ses på billedet kræver det egentlig ikke det store at få gang i sin egen kartoffelplantning. Jeg synes, det er ret fascinerende, at jeg kan få så mange kartofler ud af et par kartoffelposer. De nye kartofler har så kostet cirka 20 kroner. Det er da en god gevinst! Samtidig er det noget så smukt med kartoffelplanter. Endnu mere spændende er det at gå ud og grave dem op. Det er en fantastisk følelse! Mine høns må endelig komme ud igen og som det ses på billedet, så hjalp de lidt med at ordne haven. http://levmereformindre.dk/?p=247&preview=truehttp://levmereformindre.dk/?p=247&preview=true

 

Så bkartoflerlomstrer kartoflerne

Her cirka to måneder senere er mine genbrugskartofler blevet til fine planter. Det giver mig stor glæde at se på de smukke grønne planter, som nu også blomstrer. De har de fineste lilla blomster. Så bortset fra, at det lige nu giver stor glæde at kigge på smukke blomster, så kan jeg glæde mig til, at der snart kan høstes lækre kartofler. Kartofler der ikke har kostet andet end hårdt hyggeligt arbejde.