Haven

marts 25, 2017 0 Af Sis
Haven

Min have giver masser af gratis glæder

I dag har solen skinnet fra en skyfri himmel og selvom luften stadig er kold, så er det fuldstændig fantastisk! Jeg gik i haven, som jeg tænker næsten alle andre danskere også har gjort i dag. Haven er et fantastisk sted at opholde sig. Der er rigeligt at tage fat på efter både efterår og vinter. Det er nærmest svært at beslutte sig for, hvor man skal begynde! Jeg startede dagen med at tale med en af mine søde naboer om, hvordan jeg skal indrette min træterrasse og gik dernæst udenfor med beslutningen om, at jeg ville rydde træterrassen og rengøre. Jeg fik ryddet det meste af træterrassen hvorefter jeg fik øje på noget genstridigt ukrudt der skulle fjernes. Det blev fjernet og så fandt jeg på, at lige netop det område ville være pænt med fliser.

 

Hvordan lægger man mon fliser?

Jeg aner ikke, hvordan man lægger fliser, så det kommer til at se pænt ud, men som Pippi siger “Det har jeg ikke prøvet før, så det kan jeg sikkert”. Så som tænkt, så gjort og resten af dagen knoklede jeg med at fjerne jord, rette til, slæbe fliser (jeg har en bunke i haven at tage af) og forsøge at lægge fliser pænt. Manner det tog lang tid! Det var hårdt arbejde, så der sparede jeg turen til fitness centret. Samtidig var det super herligt at være ude i det skønne vejr og indtage haven igen. Jeg indsætter et billede og jeg ved godt, at det kan være svært at tro på, at den lille flisesamling har taget hele dagen, men det har den altså. Jeg er stolt! Og jeg fortsætter med største glæde i morgen 🙂

Blomster i Haven – Hvad med at bytte?

Jeg fandt også lige tid til at lægge nogle krokusløg. Det er nogle jeg fik af en af mine søde naboer. Mine naboer og jeg deler gerne vores planter. Jeg har for eksempel givet en masse af mine rosenplanter til min ene skønne nabo, fordi hun er langt bedre til at passe dem end jeg. Nu kan jeg nyde dem hos hende i stedet :). Jeg har fået et væld af forskellige planter af selvsamme nabo igennem årene og det er fantastisk med det bytteri. Da jeg sad der og lagde mine krokusløg, som forhåbentlig giver stor glæde næste forår, sad jeg og tænkte på det med at bytte planter. Ofte når man har planter i sin have, så breder det sig og i stedet for at tynde ud i det ved at smide ud, så tænk på dine naboer/venner/familie. Det kunne jo være, at du kunne glæde nogle af dem i stedet. Måske har de også nogle planter, som du kan bruge. Der er også mange byttesider på nettet, hvis du nu bliver inspireret til at gå i gang med det helt store plantebytteri. Her er for eksempel havenyts side Havenyt.dk.