Hirseflager – go eller no go?

oktober 14, 2017 0 Af Sis
Hirseflager – go eller no go?

Er hirseflager go eller no go?

Egentlig handler det ikke om hirseflager, men om at bryde vores vaner/rutiner. Når vi gør det samme hver dag, så glemmer vi at mærke ordentlig efter. I dag tænkte jeg på, at jeg hellere måtte udfordre mine morgenmadsrutiner. Jeg er så glad for mine omeletter og laver dem jo egentlig med alt muligt skiftende indhold. Men alligevel så kan jeg ikke lade være med at tænke på, at hvis vi prøver noget helt nyt, så må det åbne vores sanser. Og når vi gør det, så lever vi også mere. På den måde lever vi mere for mindre. For et stykke tid siden begyndte vi at lave sund is til morgenmad. Det kan du læse mere om i et af mine andre indlæg. Følg linket http://levmereformindre.dk/sund-is-morgenmad/

Det var sjovt og inspirerende at prøve noget nyt og det tror jeg er vigtigt, at vi gør jævnligt. I dag blev det så tid igen.

Hvorfor hirseflager?

Jeg har ryddet gevaldigt op i mine tørvarer og langt om længe fået stillet det hele op synligt, så nu kan jeg faktisk se, hvad jeg har. Og hold da op jeg har mange ting. Det fede ved tørvarer er, at det kan holde rigtig længe blot det er pakket ordentligt ind. I dag da jeg fik lyst til at prøve noget nyt til morgenmad, så fik jeg kastet øjnene på mine hirseflager. Hvorfor jeg overhovedet har købt dem, kan jeg ikke huske. Som det kan ses på billedet, har jeg klippet tilberedningsmetoden ud og tapet på glasset. Vand og hirseflager i gryden og vupti – det tog jo ingen tid! Jeg tænker, at en lidt lækrere version kræver mælk. Det blev til “hvad har jeg” som topping. Så derfor ingen lækre farvestrålende bær, men i stedet små brune klatter aka rosiner.

Opskriften er noget så simpel

Jeg fulgte først anvisningerne på glasset, men tilsatte mere vand. Det er vel en smagssag. Men altså:

1 del hirseflager

2½ dele vand/mælk

lidt salt

Det hele puttes i en gryde. Tænd for varmen og rør. Rør hele tiden så grøden ikke brænder på og så den fordeler sig.