Idéer til vinterferien

februar 12, 2017 1 Af Sis
Idéer til vinterferien

Vinterferie – hvad så?

Så er det vinterferie for de fleste. Enten her i uge 7 eller uge 8. Men hvad skal man dog lave i en vinterferie uden det koster hele månedens budget? Der er masser af forlystelsessteder der kalder på vores opmærksomhed, men de ved som regel også hvad de skal tage for de gode oplevelser. For os der gerne vil spare op til et eller andet eller bare gerne vil spare penge, så er her mine idéer til nogle gode gratis oplevelser :). Det skal jo helst være muligt for os alle at holde vinterferie uden, at det bagefter giver bagslag.

Alle mulige slags spil

Vi ved det allesammen, men vi glemmer det alligevel. Der er ikke noget mere hyggeligt end at samles hele familien og spille spil. Det kan for eksempelvis være Matador, som er en skøn klassiker efterhånden. Kortspil er også en genial aktivitet. Det samme gælder puslespil. Som en af mine dejlige kollegaer fortalte, så plejede hun at bage boller til sine børn og mand, og så blev der ellers hygget med puslespil. De fleste har kort, spil og/eller puslespil i gemmerne, så det er bare med at finde dem frem :).

Biblioteket

Biblioteker kan ikke kun bruges til at låne bøger fra. Hvis du besøger bibliotekerne netop nu, så har de fleste et væld af gode gratisaktiviteter her i vinterferien. Det kan være højtlæsning for de yngste, tegnekursus for de lidt større og filmforevisning. Bibliotekerne plejer at være rigtig gode til at beskrive, hvilke aktiviteter der passer til hvilke aldersgrupper. På mit lokale bibliotek er der for eksempel flettekursus og lasergames. Cool! Men hey biblioteket har jo tonsvis af bøger som er helt gratis for dig at kigge i, så det er også en super hyggelig aktivitet for hele familien. Put jer i sofaerne, puderne eller hvad dit bibliotek nu har og kig bøgerne igennem inden I måske udvælger jer nogle at låne med hjem.

Den smukke natur i denne vinterferie

Selvom det hedder vinterferie, så er det ikke ensbetydende med at sneen har dækket hele Danmark og vi kan stå på ski eller kælke. Nogle steder er der dog sne lige nu og så er det jo fantastisk at hoppe i det varme tøj og være ude i flere timer for så at komme hjem i varmen.

Vi er så heldige at bo i et land med masser af mulighed for gratis oplevelser. I dag tog vi til Rusland, som det så fint hedder. Det er et stort naturområde ved Tegners Museum her ved Gilleleje. Der er fantastisk natur. I dag gik vi eksempelvis igen

Vinterferie

Ruslands Bakker

nem “Vinterferie2Enebærskoven”. Det kæmpestore naturområde er prydet med meget store statuer, så det gør naturoplevelsen noget anderledes. Om sommeren går der får frit på området, men det er jo en helt anden sag. Du har sikkert også nogle skønne naturområder, hvor det bare gælder om at komme ud at nyde :).

 

Gratis download

Der er naturligvis masser af ting man kan lave indenfor, men nogle gange kan det være rart at få tilført nye idéer. Det er super hyggeligt at lytte til lydbøger – enten alene eller som en aktivitet sammen. Enten kan du oprette et abonnement fordi de fleste steder udbyder første måned gratis. Det kræver så bare, at du husker at afmelde abonnementet, så du lige præcis ikke hænger på den ekstra udgift. En risikofri mulighed til at lytte e-bog i denne vinterferie er at låne bøger via dit bibliotek. Det kræver blot at du opretter dig som bruger og så har du et væld af bøger til din rådighed lige hjem i din stue :).

Museer kan være gratis

Vi oplever rigtig kulde i denne vinterferie, så måske vil det være rart at kunne gå rundt indendøre. Vi var engang så heldige at bo i et land, hvor det på rigtig mange af vores museer var gratis at komme ind. Det er det desværre ikke alle steder længere, men mange af museerne har gratis adgang for børn og/eller dage, hvor det er gratis for voksne også (eks. gratis tirsdag). Så find et museum der interesserer jer, tjek om det er gratis at komme ind og se så om de har nogle særlige arrangementer her i vinterferien

 

Vinterferie eller Thailand?

Det er heldigvis ikke enten eller. Vi føler stadig at vi har en skøn vinterferie selvom vi ikke skal ud at rejse. Vi har jo en plan og den kræver, at vi sparer penge nu og her, så det gør vi! I dag har vi været ude at gå en skøn lang tur med vores naboer og deres hunde. På tirsdag skal vi mødes i skoven med gode venner, hvor vi tænder bål, griller mad, de voksne taler og børnene leger. Det er begge gratis oplevelser og helt skønne fordi vi er ude og er sammen med mennesker, vi holder af. En af dagene skal vi helt sikkert også ned og gå tur langs stranden og ned omkring Gilleleje havn. Læs evt. mere her om havnen .

Vinterferie handler vel ikke kun om ski, men lige så meget om at finde tid til at være sammen med de mennesker man holder af :).

Vil du ikke bruge så meget tid af din ferie på at tænke på, hvad I skal have at spise, så kig her!

Hav en skøn nærmest gratis vinterferie!