Lav lette romkugler!

marts 26, 2019 0 Af Sis
@letteromkugler
Det færdige resultat

Altså lette at lave – bestemt ikke lette aka sunde! Men hold nu op de er lette at lave. Her kan du simpelthen ikke gøre noget forkert :). Min favorithobby er jo, som du ved, at spare penge. Penge som så kan bruges til at komme ud at rejse for!

De her romkugler blev lavet af rester i viktualierummet. Jeg kan ikke lide købe-roulader eller muffins og på forunderligvis var begge dele landet i rummet. Jeg tror det er noget, der er dukket op, når vi har holdt nogle hyggeligt sammenskudsgilder. Så har du det som mig, så tag en rundtur i skabene og se om, du har nogle “kedelige” kager, der kan bruges.

Romkugler kræver naturligvis også lidt romessens. Det havde jeg til alt held på hylden. Ellers havde det været for kedeligt. Men det fine krymmel har jeg ikke, så de her romkugler kommer til at ligne kedelige kaninlorte! Heldigvis smager de bedre end de ser ud. Som alle andre vil jeg også helst lave noget, der ser toplækkert ud, men når jeg har valget mellem at gå ud og købe noget eller lade være? Gæt selv. Jeg valgte her at gå på kompromis med “looket”.

Den mest enkle opskrift

@letteromkugler
Restekager

Opskriften er såre simpel: Tag alle dine kager og put i en skål sammen med noget romessens. Jeg brugte 3 kager og en halv flaske romessens. Smag dig frem. Kagerne startede jeg med at “smadre” med en håndmixer, men fandt hurtigt ud af, at det var lettere med fingrene. Har du en klat syltetøj, så put også gerne lidt af det i. Derefter skal de bare trilles til den størrelse kugler, du bedst kan lide.

@letteromkugler
romkuglemasse
@letteromkugler
romkugler uden krymmel

Som det ses så er mine romkugler ikke dækket af krymmel og derfor vil de klistre sammen, hvis jeg lægger dem tæt ved siden af hinanden. Derfor har jeg lagt bagepapir om hver enkelt. Voila! 46 romkugler blev der ud af mine rester i spisekammeret! Er du lige så pjattet med romkugler som mig, så er det bare i gang 🙂 Jeg ved ikke, hvad bageren tager for en romkugle, men tænker, at besparelsen er rimelig pæn ;).