Lev livet hver dag!

december 9, 2017 0 Af Sis
Lev livet hver dag!

http://levmereformindre.dk/?p=361&preview=trueNår livet skal leves!

Det er mærkeligt som man kan blive inspireret forskellige steder fra. I sidste weekend fik jeg en artikel i hånden af min dejlige nabo. Læs den var opfordringen! Det tog mig tre dage at læse artiklen, fordi jeg syntes at denne artikel var så rørende, at jeg måtte have ordentlig tid til at fordøje ordene. Den handler om Troels Kløvedal og hedder “Sidste tur med Troels”. Den er udgivet af Politiken og udkom den 3/12 2017.

Jeg bliver så imponeret over Troels Kløvedals holdninger til livet og nød at følge med i teksten på “hans sidste tur”. Det beskrives så fint, hvilke oplevelser Troels Kløvedal har haft og hvor meget kærlighed han har formået at give og modtage. Det er en noget så vigtig ting at huske på. Vi skal både give og også huske at modtage den kærlighed, der gives til os. Det, der imponerede mig allermest, var Troels Kløvedals holdning til hverdagen nu han er så dødeligt syg af ALS. I følge artiklen vælger Troels Kløvedal at se glasset halvfuldt og glæder sig dagligt over, hvor vidunderligt livet er og til dagen, der kommer. Det er da for skønt. Det er vel lige præcis det, livet handler om? Få det bedste ud af det vi har og ikke gå og være bitre over det, vi ikke gør/ikke når? Det vil jeg gerne gøre hele livet og især når tiden rinder ud.

Gør dit bedste

Det handler vel om, at vi skal gøre, det vi kan og være tilfredse med det vi gør? Alt for mange mennesker pisker rundt i livet og sukker over alt det, de ikke når. Men hvad med det vi har lige nu og her? Hvad med at stoppe op, se os omkring og så nyde nuet? Hvis vi ikke oplever og nyder nuet, så lever vi vel ikke fuldt ud? Det lyder så let og der er skrevet tonsvis af bøger om emnet, men alligevel er det som om, vi glemmer det. Naturligvis kan vi ikke altid “stoppe op”, men vi skal huske os selv i den hverdag, vi kalder livet.

Hvis vi gør vores bedste, så kan ingen vel forlange mere af os? Den værste kritiker er os selv. Hold nu op med at kritisere dig selv over, at du igen ikke nåede at lege med dit barn, fordi du havde for travlt på jobbet. Jeg har for eksempel en veninde, der lever et travlt liv som de fleste andre danskere. Mand, 2 børn, fuldtidsjob, hus og have. Derudover skal der passes veninder og er hun heldig bliver der også tid til motion/”mig-tid”. Hun er konstant bagefter og “slår sig selv” oven i hovedet, fordi hun ikke når at være nok for sine børn, sin mand, sine veninder og sig selv. Hun er vel blot et menneske af tiden, når hun sidder med dårlig samvittighed og tænker “hvor tidligt kan jeg tillade mig at putte børnene, så jeg kan gå i seng?”. Hun er bestemt ikke et dårligt menneske. Det, vi alle skal huske på er, at så længe vi gør vores bedste, så er vi gode nok! Ingen kan forlange mere af os!

Nyd livet

Det, jeg blot i dehttp://levmereformindre.dk/?p=361&preview=truen grad blev mindet om ved at læse artiklen var, at vi kan blive måske ikke lykkelige, men så i hvert fald tilfredse, hvor som helst. Det er lige vidt om vi sidder på et skib på Atlanterhavet eller i et rækkehus i Gilleleje. Det handler om vores indstilling til livet. Vi skal nyde, hvad vi har.

Vi vil jo rigtig gerne til Thailand. Det kan du læse meget mere om via det linket her http://levmereformindre.dk/maalet-er-thailand-2019/. At vi stadig gerne vil til Thailand for en længere periode, handler ikke om at flygte fra det danske gråvejr. Det handler om at finde tid til at være sammen. Det gør vi heldigvis også i hverdagene ved at tage på café sammen eller ved at være sammen ude hos den hest, Frida er så heldig at passe. Vi gør det også ved spontant at spise sammen med venner og det impulsive prioriterer jeg højt, for jeg synes, det giver mig energi.

Thailand handler for mig om at være sammen i en længere periode og skabe oplevelser på en anden måde end vi er vant til.

Hermed kastes kærlige opfordringer til alle om at nyde livet nu og stoppe op og nyde nuet. Jeg hører med glæde om, hvordan du nyder livet i en måske presset hverdag :).