Mad med en foodprocessor

januar 26, 2018 0 Af Sis
Mad med en foodprocessor

Lev livet lettere?

Lever man mere, hvis man lever lettere? Ej, det ved jeg ikke, men jeg ved, at min foodprocessor har gjort mit liv lettere. Kald mig endelig bare Gertrud Sand! Ja, ja hvis du er gammel nok, så ved du, at jeg refererer til den fantastiske “The Julekalender”. Jeg fik en foodprocessor i fødselsdagsgave af mine skønne naboer og jeg elsker den! Der er mange retter, jeg har drømt om at lave, men som jeg har syntes lød for besværlige. Nu er de pludselig indenfor rækkevidde! Det er så dejligt! Jeg glæder mig nærmest til alt det, jeg skal prøve at lave! Det her er altså ikke en reklame for foodprocessorer, men blot min begejstring over et stykke køkkenudstyr, der har gjort mit hverdagsliv væsentlig lettere! I dag skulle jeg for eksempel lave “Key lime pie” som en lille overraskelse til nogle venner. Bunden i denne kage er knuste kiks rørt med smør. Det tog jo et splitsekund at lave kage lige pludselig!

Hvad kan man så lave med sådan en dims?

Jeg har nærmest lyst til at sige “alt”! Men det er jo ikke sandt. Årsagen til, at jeg er så begejstret er, at jeg kan se, at min hverdag bliver lettere og det giver mig mere tid! Jeg kan godt lide at bruge tid i et køkken, men ikke “triviel tid”. Min nye ekstra tid bruger jeg med glæde på at kaste mig over andre ting i køkkenet. Eller også kan jeg bruge den ekstra tid på at være mere sammen med Frida…hvis hun da ikke er optaget af hesten. Jeg kan også bruge den ekstra tid på mit firma. Så kan jeg tjene flere penge til Thailandsturen. Win win siger jeg bare. I første omgang bruger jeg den ekstra tid på at lave nogle af de retter, jeg har glædet mig til at lave på en foodprocessor. Det tænker jeg også, at venner og naboer vil sætte stor pris på. I dag blev det en kage. I morgen kunne jeg godt tænke mig at lave falafler. Men muligheder er mange og jeg vil prøve mig frem. Kender du til nogle opskrifter/madidéer, der bliver ekstra gode på en foodprocessor, så lad mig det endelig vide.

Jeg skal naturligvis nok poste ideer når jeg husker at tage billeder af det, jeg laver!

Men imens I venter, så er her en fantastisk opskrift på “broccoli-muffins”. Tag et broccoli og “smadr” i din foodprocessor. Put æg, salt, peber, havregryn eller mel og evt. revet ost i. Rør det hele sammen. Når det har en god konsistens, så smør en muffinsform og sæt farsen i forme. Fyld gerne til kanten. Så meget hæver de ikke. Bag ved 180 grader til de er faste. Det er genialt til madpakken og kan også bruges til morgenmad!

Så en lidt mere præcis opskrift….

Efter en opfordring er her en lidt mere præcis opskrift. Jeg er bare selv så dårlig til at følge opskrifter:

Tag 400 gram broccoli. Skær det i mindre stykker – også stokken. Tag en gryde med 3 dl vand og bring det i kog. Kog broccoli i ca 2 minutter. Lad vandet dryppe fra. Put broccoli i en foodprocessor og rør til det er mos. Tilsæt 1 æg, 1 tsk salt og 1 tsk peber, 50 gram rasp og 100 gram revet ost. Hvis du synes det er for vådt, så tilsæt lidt mere rasp. Smør muffinsforme (med mindre de ikke skal smøres) og put “farsen” i. Den skal være fast som en frikadellefars. Sæt dem i en varm ovn ved 180 grader i ca. 20 minutter. Det afhænger af ovntype. Lad dem køle af og vups har du lækkerier.

Jeg brugte frossen broccoli og det fungerer også helt fint. Du kan også tilsætte andre krydderier end salt og peber. Det er en nem måde at servere grøntsager og et hit hos de fleste børn. Velbekomme!

Her er en basisopskrift på en lækker nærende salat

Jeg så i går, da jeg var ude at handle, nogle lækre økologiske jordskokker. De var vaskede, så de var lette at gå til. Så købte jeg også en rødbede. Gulerødder havde jeg derhjemme. Alle tre slags grøntsager kom i foodprocessoren på rivejernet og vups, så var der en lækker salat. Det behøver ikke at være 1/3 del af hver. Du kan lade den grøntsag, du bedst kan lide, fylde mest. Jeg kan godt lide den nøddeagtige smag af jordskok og derfor tog jeg mest af den. Men du gør, som du har lyst. Tag de grøntsager, du er glad for, gør dem klar og riv dem i foodprocessoren. Hvis det skal være let, så vælg en dressing og hæld over med det samme. Kan du lide afveksling, så sæt salaten i køleskab (tildækket) og lav en dressing, når du skal spise af salaten.