Sådan får du en dejlig efterårsferie billigt

oktober 16, 2017 0 Af Sis
Sådan får du en dejlig efterårsferie billigt

Ferie er lig med underskud?efterårsferie

Det at have efterårsferie skal jo helst ikke give underskud, men gerne overskud i form af energi!

Jeg er en af de heldige, der har efterårsferie . Rigtig mange taler om, hvad ferien skal bruges til og i samme moment nævnes, hvor dyrt det er. Men det behøves jo slet ikke at være så dyrt at holde ferie. Det koster naturligvis, hvis du gerne vil en tur sydpå. Det er klart. Lige præcis turen “sydpå”  kan dog gøres billigere, hvis du laver lidt arbejde selv. Det har jeg skrevet om i et andet indlæg. Læs mere her: http://levmereformindre.dk/saadan-rejser-du-billigere/

Men altså ferie behøver ikke at være lig med kæmpe overtræk! Du kan sagtens holde en god ferie med familien med gode oplevelser uden bagefter at skulle tænke “Åh nej overtræk”. Jeg har i år valgt at blive i Danmark, for vi vil jo stadig gerne spare sammen til en længerevarende tur til Thailand. Det kræver, at vi hele tiden tænker over, hvor mange penge vi bruger og forsøger at spare, hvor vi kan. Men det kan jo være mindst lige så dyrt at holde ferie i Danmark som at tage til udlandet. Skal en familie på 4 i Tivoli med turpas, mad og drikke, koster det hurtigt 2000 kroner. Danmark er bestemt ikke et billigt land at holde ferie i!

Brug naturen!

I stedet for at tage til forlystelsesparker o.lign. så tag ud i naturen! Den er noget så smuk lige nu. Farverne på træerne er så betagende. De skifter mellem grøn, orange, rød, brun. Det er så fint! Det koster heldigvis ikke noget at tage på tur i skoven. Så hop ind i bilen og kør ud til skoven eller gør måske en anderledes tur ud af det ved at tage toget ud i skoven. Det kommer naturligvis an på om du tager tog eller bil til hverdag :). Jeg benytter selv sjældent offentlig transport og derfor synes jeg, det er ekstra spændende, når det en sjælden gang sker. Men altså pak en madkurv, hop i det varme tøj og tag så ud i skoven. Det er fuldstændig ligegyldigt at planlægge aktiviteter i skoven, for når I først er fremme, så løser det sig helt selv. Man får pludselig lyst til at kaste sig ned i en bunke blade, eller at gå på jagt efter svampe eller at følge dyrefodspor. Skoven er et fantastisk sted at lytte. Sæt jer ned og vær helt stille og lyt! Det er vildt så mange lyde, der er. Har du langt til skov, så kan man naturligvis gøre præcis det samme i en park eller på en mark. Der sker noget magisk, når vi bevæger os ud i “det blå”.

Gratis aktiviteter

Når I så har været i skoven, så er der måske stemning for indendørs aktiviteter. Hvis I har samlet ting i skoven, så kan der gå timer med at kreere alt muligt mærkeligt. Det behøver jo heldigvis ikke ligne noget for at være kunst ;).

 

Brætspil er også en hyggelig aktivitet! Det er virkelig underholdende. Har I ikke nogle selv, så lån nogle eller spil kort. Der er så mange gode kortspil. Lige nu kæmper storcentre også om at få kunder. Det er til glæde for dig! Rigtig mange af dem lokker med gratis aktiviteter. For eksempel har Kolding Storcenter besøg af Cirkus Arena og man kan derfor komme gratis i cirkus. Hvor fedt er det lige? Se selv her http://koldingstorcenter.dk/det-sker/gratis-cirkus-forestilling-med-cirkus-arena.aspx

Der er også flere storcentre, der har “Børnebilletter”. Det har Slotsarkaderne i Hillerød for eksempel. Se her: https://slotsarkaderne.dk/det-sker/boernebillet-i-efteraarsferien/ Børnebilletter er en billet, som du kan købe til børn og så kan børnene gå rundt i centreret og få gaver. De gange, jeg har undersøgt “værdien” af de ting børnene modtager, så har det godt kunne betale sig. Storcentrene gør det naturligvis for, at “mor og far” kan gå rundt og bruge en masse penge imens. Så lad nu være med at falde i den fælge, for så er besparelsen ikke så stor ;). Men hvis du gider, så surf lidt rundt på nettet eller slå op i din lokalavis. Så er der helt sikkert flere om ikke gratis, så billige aktiviteter.