Slut med den fede jul

december 30, 2017 0 Af Sis
Slut med den fede jul

Glædelig jul

Rigtig glædelig jul først og fremmest. Jeg håber, at du har haft nogle skønne dage! Forhåbentlig blev det ikke en alt for dyr jul? Julen er skøn, men skal helst ikke gøre os fattige.

I juledagene svælger man som regel i fed mad, chokolade og kager. Det er mægtig lækkert med al den dejlige mad og alle de dejlige julekager, man bliver budt på alle steder. Men det er bare rigtig meget lige oven i hinanden. Til sidst føles det nærmest som om sovsen vokser ud af ørerne! Jeg sparer bestemt heller ikke på den, når den er der, for skønt er det jo, men alligevel bliver det for meget efter julen. Det er lige før, at man længes efter et stykke grønt som f.eks. en agurk! Jeg fik det i hvert fald sådan og måtte i gang med min foodprocessor. En foodprocessor, som jeg fik i gave af mine dejlige naboer. Kald mig bare Gertrud Sand (hvis du er på min alder, ved du, hvad jeg hentyder til!). Jeg fik snittet rødkål, gulerødder og spidskål til en god råkost og mums, det var lækkert at få grøntsager igen! Jeg synes ikke, at det er svært at gå væk fra den fede og tunge mad, men sukkeret! Puha…Al den lækre chokolade og alle de gode kager for slet ikke at nævne konfekt. Åh, jeg elsker bare marcipan! Det er det, der bliver det svære. Min krop – og vel også din – har nydt december med al den sukker, den har budt på. Men nu må det være slut. Sådan tænker min hjerne alt imens min krop ”hungrer” efter mere af den skønne sukker. Snak lige om at være uenige!

Drop det fitnesscenter!

Det er lige præcis derfor, tænker jeg, at fitnesscentre og diætister plastrer reklamer til alle vegne her i januar. Vi går alle i panik og i vores paniske tilstand løber mange af os ned til fitnesscentret for at melde os ind. Men det er vel også den eneste gang, der blev løbet der? Rigtig mange får meldt sig ind, kommer måske et par enkelte gane og glider så stille og roligt tilbage i de faste vaner. Det er de folk, der betaler de andres kaffe i fitnesscentret! Spar dog de penge! De penge, hver måned, kan du sagtens bruge på en langt bedre måde! Jeg siger ikke, at det er en dårlig idé at gå i fitnesscenter, hvis du bruger det. Men hvis du er den type, der i panik melder dig ind i januar, så drop det på forhånd.

Der er så mange andre muligheder, der ikke koster noget. Penge sparet, er penge tjent og så er der måske flere penge til at rejse for :-).

Gratis muligheder

De fleste af os skal nok af med noget af den julesul og en motionsform, man ikke skal kimse af, er at gå en lang tur. Så på med vinterfrakken og vanterne og ud at gå. Hvis du synes det er kedeligt, så hiv en anden med ud at gå eller put noget musik i ørerne. Jeg plejer faktisk at lytte til Mads og Monopolet. Det synes jeg er underholdende. Hvis du synes vejret er surt og forsøger at overvinde de dårlige undskyldninger for at blive hjemme på sofaen, så husk på de mange penge du sparer ved ikke at være indmeldt i fitnesscentret.

Er du vild med at cykle, er det jo også en mulighed. Med det her vintervejr, der nærmest ligner forår, kan cyklen sagtens bruges. Det er ikke meget sne, der ligger i vejen!

Gider du hverken at gå eller cykle, så er der jo en tredje gratis mulighed, der helt sikkert vil gøre din partner glad! Sex forbrænder man en del af og så er en bivirkning vel, at du undgår huslige skænderier ;).

Har du nogle gode idéer til gratis motionsform, så kom endelig med dem, så vi kan dele dem videre.

[wdi_feed id=”1″]