Spar mange penge i din hverdag ved disse simple råd!

februar 6, 2017 0 Af Sis
Spar mange penge i din hverdag ved disse simple råd!

Madplan

Spar mange penge nu: 

Lav en madplan over, hvad I skal have at spise i løbet af ugen. Det er vigtigt, at I overholder madplanen. Men hvorfor skal man så gøre det?

Ifølge ”Tænk og test” koster madspil en gennemsnitsfamilie 7.200 kroner om året. Det er ret mange penge årligt, som kan bruges på så meget andet godt :). Hvorfor ikke spare de 7.200 kroner og bruge dem på en lille ferie?

Hvis du laver en madplan for din uge, så risikerer du ikke at være en af dem, der kommer frustreret hjem og tænker: Hvad skal vi have at spise? For derefter at “spilde” penge på junkfood. Når du vælger at lave en madplan med hjemmelavet mad vil din mad helt sikkert være både billigere og sundere. So what´s not to like?

Når du laver en madplan har du også bedre overblik over ugen. Det gør at du meget bedre kan udnytte dine rester. Du kan f.eks. koge pasta den ene dag som tilbehør og næste dag bruge det i en pastasalt. Læs en af mine andre indlæg om madspild. Der findes mange gode hjemmesider med bud på madplaner f.eks. hos Arla. Jeg har også kreeret en madplan til dig og fremover vil du hver uge kunne finde en madplan her.

Indkøbsliste

Når du har en madplan kan du med det samme lave din indkøbsliste og når du har en indkøbsliste, er det den du skal handle ind efter. Din indkøbsliste vil sørge for, at du holder dig til, hvad der står på den. Det vil gøre, at du sparer rigtig mange penge især fordi du så ikke er offer for impulskøb. Det er utrolig mange penge du hver uge vil opleve at spare på denne måde!

Når du går i gang med at lave din madplan og derefter din indkøbsliste, så kig i tilbudsaviserne for den kommende uge. Det tager måske lidt længere tid, men du kan spare rigtig mange penge og det gør jo det hele værd.

Når du ved, at du skal ud og handle ind til hele ugen, så sørg for at have indkøbstasker eller poser med hjemmefra. Det er dyrt at købe poser og det er dejligt at tænke på miljøet. Hver gang du ikke køber en pose har du så lige sparet 2,75 kr. ekstra :).

Så i gang med at lave madplaner, så du kan planlægge dit indkøb og derved spare penge og gøre det lettere for dig selv i hverdagen. Læs mere om ideer til at komme lettere om madpakken, drik vand og andre småtips her….