Spis sammen med andre

april 2, 2017 0 Af Sis
Spis sammen med andre

Hvorfor spiser flere mennesker dog ikke sammen?

Rigtig mange mennesker bor alene og laver derfor mad til kun en enkelt. Hvis man altså orker det med at lave mad til sig selv. Måske ender det med noget take away eller bare en rugbrødsmad. Når vi laver mad, så gør vi det naturligvis for at blive mætte. Dog er der også noget socialt i det at lave mad og spise mad. Det kan hurtigt blive kedeligt, hvis man kun laver mad til sig selv. Jeg er så heldig at være omgivet af nogle fantastiske naboer. Som nævnt i et andet indlæg om Thailand, så spiser vi nogle gange sammen. Det er vældig hyggeligt. Når vi spiser sammen, så er det oftest, fordi vi laver thailandsk mad sammen. Men man kunne sagtens mødes meget oftere og spise sammen. Her skal det så ikke blive besværligt, men lige præcis lette hver enkelts hverdag. Jeg har nogle skønne venner, som vi ofte spiser sammen med i hverdagene. Til en start måtte vi lave nogle aftaler. Vi aftalte, at vi ikke skulle gøre for meget ud af vores mad, men netop lade det være hverdagsmad. Ellers ville det pludselig ende med at blive besværligt. Nu er det noget så hyggeligt at lave maden sammen for derefter at spise den. Det gør det at lave mad meget sjovere og hyggeligere.

Vi kan tage lidt med hver især

Der, hvor det er ekstra smart er, når vi ringer sammen og finder ud af, hvad der er i vores køleskabe hver især og sammen finder ud af at lave en “menu”. På den måde bliver det der er i køleskabet bragt sammen med en anden families køleskab og så bliver det mere inspirerende. Nogle gange kan det så blive nogle pudsige retter der bliver lavet, men skidt da pyt med det. Jeg tror på, at det er godt for os, at vi både lærer nye måder at lave mad på og at vi mødes med andre mennesker. Det giver en dejlig energi på en helt almindelig hverdagsaften. Så tænker nogle måske; det kan da ikke lade sig gøre på grund af sport, kørsel osv., men naturligvis kan det da det. Det handler om at være fleksibel og sænke kravene til hinanden i forhold til, hvordan man mødes. Hvis man kan nå til det stadie, at man ikke tænker over nullermændene i hjørnerne og lader det være en hindring og at menuen til tider er mærkværdig, så vil man opleve en berigelse af sit liv. Jeg synes helt klart, at flere folk skulle finde ud af at mødes helt “nede på jorden” og spise sammen. Vi står alle sammen hver dag i vores køkkener og rigtig mange bander det langt væk, så hvorfor dog ikke vende det til noget positivt og lave gode oplevelser med det? Det kan til en start være svært at få gang i fællesspisning, men når det først er lykkedes, så er det fantastisk :).

Billedet er fra i dag, hvor jeg har spist sammen med mine dejlige naboer. http://levmereformindre.dk/?p=224&preview=true