Sund is til morgenmad

september 10, 2017 0 Af Sis
Sund is til morgenmad

http://levmereformindre.dk/sund-is-morgenmad/Is smager altid godt

Sommeren har helt klart ikke vist sig fra sin mest solrige side, men derfor kan man jo alligevel godt spise is. Her den anden dag sad jeg netop og talte med gode venner om, at sommeren er ved at være helt forbi og dermed også istid. Men det er jo ikke helt rigtigt sagde en af mine venner, og mindede mig om sund is. Vi talte om at fryse bananer og blende med diverse bær. Det har jeg jo godt hørt om før, men var endnu ikke nået til at teste det. Men nu skulle det prøves og sikke et hit!

Noget så let!

Det er jo simpelthen så let og derved lynhurtigt blevet min favorit morgenmad. Ja, du læste rigtigt, morgenmad. Vi spiser det til morgenmad og det smager dejligt og endnu dejligere når jeg ved, at det er sundt. Samtidig er det også sjovt at spise is til morgenmad ;). Det er helt simpelt. Sådan gør du:

Køb nogle økologiske bananer

Køb nogle økologiske bær – vi kan godt lide jordbær

Køb en liter mælk

Frys bananer med skræl enkeltvis. De skal være i fryseren et par timer, så læg dem ind om aftenen og så kan du tage en ud om morgenen. Bananen skal ud ca 10-15 minutter før du skal bruge den. Put banan og frosne bær i en blender sammen med lidt mælk. Endelig ikke for meget mælk for så bliver det nærmere milkshake (hvilket også smager godt). Blend de tre ingredienser til du får en cremet struktur. Spis det og nyd det.

Hvis du har bær i fryseren fra sommeren kan du naturligvis blot bruge dem. Jeg tænker, at det bare handler om smag alt efter hvilke bær man vælger.

Billig morgenmad

Det er en billig morgenmad, for 4 økologiske bananer koster 8 kroner. Hvis du har bær i fryseren er det heller ikke den store udgift. Ellers koster en pose frosne økologiske jordbær cirka 16 kroner og der er til omkring 6 portioner. Mælken skal der ikke bruges meget af og derved bliver det en fantastisk lækker og billig morgenmad.

Hvis du har andre gode idéer til en lækker billig morgenmad, så skriv den endelig som en kommentar. Lad os inspirere hinanden.