Vi tager springet!

juli 17, 2018 0 Af Sis
Vi tager springet!

Farvel kære hus

Nogle gange kører livet stille og roligt ud af en lige vej for pludselig at lave nogle gevaldige sving! Vi har lige oplevet en masse skarpe og snørklede sving – men selvvalgte. De kommer nok ikke til at rette sig ud foreløbig. Men spændende det er det! Jeg har solgt mit hus og min elskede have, som har været vores hjem i 12 år. I 12 år har det været Fridas barndomshjem. Det var det hus, der blev vores hjem efter min skilsmisse. Et hus, der blev til et hjem og et hjem med et fantastisk naboskab. Det har givet os mange trygge år og mange glæder. Men hvorfor så sige farvel?

Hatten af for hårdtarbejdende husejere!

Alle, der har hus, ved, at det er benhårdt arbejde! Der er konstant noget, der skal repareres, holdes ved lige eller “bare lige ordnes”. Det er “neverending story”. Et er, at det kræver hulens meget tid, noget andet er, at det også kræver en del penge. Jeg har dog været svineheldig at have en vidunderlig nabo, der igennem årene har hjulpet meget med mit hus. Som I ved vil jeg meget hellere ud og opleve verden med min dejlige datter end at tænke på at male vinduer for eksempel. I, der har fulgt med herinde (tak fordi I orker at bruge tid på det/mig) ved, at jeg har forsøgt alverdens krumspring for at have råd og tid til både og. Det er lykkedes så langt. Vi har været ganske kreative med at spare og dermed spare op, som I selv har fulgt med i. Her er for eksempel et link til, hvordan vi sparer penge på madpakken hver dag Spar på madpakken.

Livet tog en drejning!

Planen var egentlig at fortsætte med at bo i Gilleleje i et trygt miljø og med et fantastisk naboskab (tak dejlige naboer). Hvad ændredes så? Jeg befandt mig for nylig pludselig i en situation, hvor jeg kunne sætte mit hus til salg og få nogle penge fri. Den situation har jeg ønsket mig i årevis, men tiden har ikke været til det. Jeg har holdt øje med markedet og jeg har også i forbindelse med det TV-program, jeg deltog i for år tilbage, haft mæglere ude, men kun med nedslående resultater.  I årevis har jeg følt mig stavnsbundet til Danske bank grundet mit afdragsfrie lån og at lån og vurdering af huset ikke lige hang sammen.  Heldigvis lever vi i en verden, hvor intet er stationært og det gælder også for tiden for hussalg/huskøb. Jeg havde flere ejendomsmæglere ude og nu var tiden til et hussalg. Så pludselig stod jeg så i en situation, hvor jeg skulle beslutte mig for at gribe chancen og sætte huset til salg eller blive i det trygge?

Farvel hus

Jeg valgte at gribe chancen! Chancen for at frigøre mig for forpligtelser i hverdagen. Chancen for at frigøre mig for et kæmpe lån. Chancen for at frigøre mig for en masse mavepine og endeløse spekulationer vedrørende huset.

Det lyder lettere end gjort. Det krævede meget overvejelse for det har været vores hjem i årevis. Jeg har valgt at “rive” Frida bort fra hendes barndomshjems trygge favn, men jeg gør det i visheden om, at jeg kan tilbyde hende så meget mere bagefter!

Med masser af hjælp fra familie og venner blev huset gjort salgsklart og sat til salg (Rig er jeg i hvert fald på hjælpende folk <3). Ti dage senere var huset solgt! Shit!

Hva´nu?

Nu er mulighederne uendelige og pludselig inde for rækkevidde. Der er ikke spekulationer om vores hus, når vi taler om at rejse et halvt til et helt år ud i verden. Så naturligvis skal det prøves. Om det bliver drømmen om et halvt år i Thailand eller om vi finder på noget andet, ved jeg pt. ikke. Vi har et års tid til at arbejde på forskellige idéer for Frida skal først afslutte sin 9. klasse. At prøve at arbejde i Spanien i en periode kunne også være spændende. Der er så mange drømme og så mange muligheder. For nylig var vi til et spændende foredrag om det at rejse verden rundt med sin familie og samtidig tjene penge. For uden de der penge bliver det svært. Det var Mille og Kristian fra “Millespeak”, der holdt foredraget (link til Millespeak). Jeg havde Frida med, så hun fik en idé om det også. Så blev der sat endnu flere tanker i gang!

Livet skal opleves. Om man vil opleve det fra Danmark eller som mig, der gerne vil ud i verden, er jo underordnet. Blot du husket at nyde livet og de oplevelser, du får.

Har du nogle gode fif til det at leve/arbejde i udlandet, så høre r jeg dem med glæde!